wsv de Hitsert

de haven

Nadat u vanaf het Hollands Diep de Haringvlietbrug bent gepasseerd, (De doorvaarthoogte onder het vaste gedeelte van de brug bedraagt NAP + 14 meter.) vindt u ons als eerste jachthaven aan stuurboord.

Verder varend in westelijke richting passeert u, eveneens aan stuurboord, wsv De Put. Verderop komt u bij Hellevoetsluis.

Aan de zuidkant van het Haringvliet vindt u van west naar oost de jachthavens van Stellendam, Middelharnis, Stad aan het Haringvliet en Den Bommel.

Komt u van zee en bent u de Goereese sluis bij Stellendam gepasseerd (wordt 24 uur per dag bediend), dan vervolgt u uw weg uiteraard in oostelijke richting.

Houdt u dan de noordkant van Tiengemeten aan en bij de laatste haven aan bakboord vóór de Haringvlietbrug staan wij klaar om u hartelijk te verwelkomen!

 

 

 

vroeger …

Het dorp Zuid-Beijerland werd in 1631 gesticht, toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder.

Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, maar vele autochtone bewoners noemen hun dorp nog steeds De Hitsert.

en nu …

De jachthaven is gelegen aan het Vuile Gat, dat zowel oostelijk als westelijk aansluit op het Haringvliet. We liggen midden in een uniek vaargebied, zowel voor zeilers als voor motorbootvaarders. Een enkele uitzondering daargelaten, treft u er nauwelijks beroepsvaart aan.

In 1982 werd onze haven geopend waarmee een ‘slootje’ met enkele visbootjes was omgetoverd tot een heuse jachthaven! Een haven die in eerste instantie is bedoeld voor inwoners van de Hoeksche Waard.

Er zijn 93 ligplaatsen die vrijwel allen bezet zijn, dus… is er een wachtlijst. De locatie is uniek! Als u hier nog nooit bent geweest: een aanrader! Natuurlijk verwelkomen wij u van harte als u besluit bij De Hitsert binnen te lopen!

.

 

 

 

 

 

..

...

....

voorzieningen …

in de haven …

Vindt U de in 2018 geheel vernieuwde steigers en kaden met electriciteits- en drinkwater voorziening. De haven beschikt  ook over WIFI. Op verschillende plaatsen vindt u banken met een prachtig uitzicht over het Haringvliet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ons clubhuis …

Biedt een sfeervol onderkomen met een gezellige bar, en sanitaire voorzieningen. Het clubhuis ligt direct aan het terras met een prachtig uitzicht.

wsv de Hitsert