wsv de Hitsert

de omgeving

wsv de Hitsert ligt in een prachtige omgeving. Een groot deel van de oevers van het Haringvliet is beschermd natuurgebied. Het zijn ideale pleisterplaatsen voor allerlei vogelsoorten.

Het uitzicht op het eiland Tiengemeten is prachtig. Wie natuur en rust waardeert moet daarom zeker eens op bezoek komen.

Zuid Beijerland …

Het dorp Zuid-Beijerland werd in 1631 gesticht, toen de slikken van De Hitsert werden ingedijkt als Groot-Zuid-Beijerlandsche Polder. Op de dijk ontstond het gelijknamige dorp, maar vele autochtone bewoners noemen hun dorp nog steeds De Hitsert.

Tiengemeten …

Vanaf onze haven heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Tiengemeten, het kleinste bewoonde eiland van Nederland. Vol natuur, weidsheid, rust en wildernis. De oversteek met de veerpont, die dagelijks vertrekt vanuit Nieuwendijk,  vindt u op het eiland, naast uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden door de natuur op het eiland ondermeer…

  • Het Rien Poortvlietmuseum vlakbij de haven op het eiland. Vier keer per jaar is er een nieuwe expositie van de in 1995 overleden tekenaar en schilder te zien. Poortvliet schilderde naar de natuur: ‘Het natuurgetrouw weergeven is m’n grootste plezier’, aldus de kunstenaar.

 

  • Een kampeerterrein dat bestaat uit twee delen: het Natuurkampeerterrein en de kampeerweide. Het Natuurkampeerterrein ligt in een oude hoogstamboomgaard op geringe afstand van de herberg en biedt plaats aan maximaal tien tenten. Om in de boomgaard te mogen kamperen is het lidmaatschap van de Natuurkampeerterreinen verplicht. Er zijn lidmaatschapskaarten te koop op de camping. Zonder deze kaart kunt u terecht op de kampeerweide.

 

  • Het landbouwmuseum heeft en grote collectie van landbouwmachines en gereedschappen. Een deel van de collectie is afkomstig van het Streekmuseum uit Heinenoord.

 

  • De herberg staat op grond met geschiedenis, doorspekt met verloren gewaande geuren en verrijkt met een ongerepte horizon. Hier op de oostpunt van het eiland is Tiengemeten geboren. Daarvan genieten is een belevenis.

een bezoek waard …

De jachthaven is gelegen aan het Vuile Gat, dat zowel oostelijk als westelijk aansluit op het Haringvliet. We liggen midden in een uniek vaargebied, zowel voor zeilers als voor motorbootvaarders. Een enkele uitzondering daargelaten, treft u er nauwelijks beroepsvaart aan.

In 1982 werd onze haven geopend waarmee een ‘slootje’ met enkele visbootjes was omgetoverd tot een heuse jachthaven! Een haven die in eerste instantie is bedoeld voor inwoners van de Hoeksche Waard.

Er zijn 93 ligplaatsen die vrijwel allen bezet zijn, dus… is er een wachtlijst. De locatie is uniek! Als u hier nog nooit bent geweest: een aanrader! Natuurlijk verwelkomen wij u van harte als u besluit bij De Hitsert binnen te lopen!

…op één van de mooiste plekken in de Hoeksche Waard!