wsv de Hitsert

passanten info

De diepte van de haven is NAP – 1.5m NAP + 0.2m (ongeveer 1.70 m.) Door het zogenaamde kierbesluit van Rijkswaterstaat met betrekking tot de openingen in de Haringvlietdam kan de waterdiepte in de haven meer of minder zijn.

De bovenkant van de “balk” (gording) ligt ongeveer op NAP +70 cm en de rand van de kade is ongeveer NAP +130 cm.

Vrije boxen in de haven zijn herkenbaar aan een groen bordje tegen de wal in de box. Ook kunt u aan het einde van de invaart aan bakboord tegen de loswal afmeren. (plattegrond haven)

Het havenreglement hangt ter kennisname in de mededelingenkast aan het clubhuis.

Naast de jachthaven ligt een openbaar recreatieterrein met een zwemmogelijkheid en peuterbad.  Het centrum van Zuid beijerland  met restaurant, winkels en supermarkt vindt u op 1 km afstand van onze haven.

Overal op het Haringvliet bevinden zich schitterende ankerplekjes, waar u, in de schoonheid en rust van de natuur, heerlijk kunt overnachten.

Laat u verrassen, bijvoorbeeld door overvliegende lepelaars en vele soorten ganzen!

Het passanten-tarief bedraagt € 1,40 per meter bootlengte over alles. Dagelijks komt de Havenmeester, Jaap van Oudheusden of één van zijn invallers langs om de verschuldigde gelden te innen. Tevens verneemt u van hem de code die u dient te gebruiken voor de toegangshekken en de douche- en toiletruimte.

Het plaatsen van een camper (maximale lengte: 8 mtr.) is mogelijk van 1 mei t/m 1 november. Dit kost € 20,00 per 24 uur. incl. 2 personen / toeristenbelasting. De maximale verblijfsduur is 72 uur.

Het gebruik van electriciteit (6A) en water zijn hierbij inbegrepen. Een douche nemen kost €0,50. We beschikken over voorzieningen voor het lozen van chemisch afval en olie en het legen van een cassettetoilet. Er is WIFI beschikbaar op ons terrein.

Voor het plaatsen van een camper meldt u zich vooraf telefonisch.

Op de haven zijn fietsen gratis beschikbaar gesteld door de winkeliersvereniging voor onze passanten. Het dorp Zuid-Beijerland ligt op ca 7 minuten fietsen van de haven. In Zuid-Beijerland zijn ruim voldoende winkels: Albert Heijn, groentezaak, warme bakker, fantastische modezaak, Chinees restaurant, kapper, etc.U kunt deze fietsen óók gebruiken om de omgeving te verkennen.

Bijvoorbeeld om het eiland Tiengemeten te bezoeken. Het is slechts tien tot vijftien minuten op de fiets naar Nieuwendijk, alwaar de pont vaart naar Tiengemeten. U kunt uw fiets meenemen! De veerdienst Tiengemeten verzorgt dagelijks een veerverbinding vanuit Nieuwendijk naar Tiengemeten.

Afvaarten van Nieuwendijk naar Tiengemeten:

• Maandag t/m Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur ieder heel uur
  • Zon- en feestdagen: 10:00, 12:00, 14.00, 16:00 en 17:00 uur

Afvaarten vanaf Tiengemeten naar Nieuwendijk:

• circa 10  minuten later dan bovengenoemde tijden

Onze haven telt 93 ligplaatsen. Op dit moment zijn er enkele boxen vrij. De havenmeester kan u informeren over de actuele beschikbaarheid, afmetingen en diepte in de box. Desgewenst kunt u, als er geen passende box voor uw schip beschikbaar is, op een wachtlijst geplaatst worden. Voor alle ligplaatsen is een electriciteitsaansuiting en drinkwater tappunt beschikbaar. Voor meer info kunt u het beste even contact met de havenmeester opnemen.

Bij een ligplaats in onze haven hoort ook een lidmaatschap van de vereniging. Van de leden van onze vereniging wordt verwacht dat zij zich één à twee maal per seizoen inzetten bij de zelfwerkzaamheid die we van hen verwachten. Dit betekent dat u gedurende een ochtend en/of avond, samen met een aantal andere leden, helpt met noodzakelijk onderhoud op het terrein of in het clubhuis. Hiervoor wordt jaarlijks een rooster opgesteld. Samen "de handen uit de mouwen" is daarbij het motto.

Gedurende het seizoen worden er verschillende activiteiten georganiseerd waaraan deelname uiteraard vrijwillig is. Hiermee willen we de sociale cohesie binnen de vereniging oveel mogelijk stimuleren. We zorgen er zo met elkaar voor dat lid zijn van wsv de Hitsert heel gezellig is.

clubhuis – openingstijden

Hitsertse Kade 8 3284 KC Zuid-Beijerland Nederland

tel:+31630846289

e-mail: havenmeester@wsvdehitsert.nl